25.5.09

Ibland är ibland en sanning med modifikation

Då vi förhandlade om köpet av torpet hösten 2006 så nämnde säljaren - i förbifarten, antagligen i en bisats - att tackan i gästrummet ibland inte drar riktigt så bra som den borde. Ibland är ibland en sanning med modifikation. Den tackan ryker nämligen alltid in. Det bara inte går att elda i tackan utan röklukt i salongerna. Men nu är det ändring i sikte.

Jag tog nämligen till släggan i fredags och nu är 95 procent av tackan ute på gården. Resten sitter fast så hårt att det behövs mer än en slägga för att få loss hålteglen som murats med cement. Muraren var och inspekterade sitt nästa projekt och sade att han aldrig använder håltegel eller det slags cement som använts här. Nåja, om en vecka är också de sista teglen på väg till en soptipp.

Och före midsommar borde vi ha en ny plåtugn med renoverade luckor från Byggnadsapoteket i gästrummet. Här nedan finns en bild på tackan som den såg ut, samt en andra på det som är kvar. Efter midsommar postar jag en bild på plåtugnen.



2 kommentarer:

Maja sa...

Kanske muraren kan använda någon nordkoreansk teknik för att spränga bort resten av spisen?! :)

Imponerande arbete. Det måste väl ha varit lite kul att gå lös på spisen med en slägga?

OakleyF sa...

Jovisst, speciellt kul var det att ge spisen en känga efter alla gånger som den rykt in. Fast den gav nog ett motstånd som heter duga. Jag var lagom mör hela veckoslutet efter utfört arbete...