14.1.07

Skogsarbete på skogsvaktartorpet

Som jag redan tidigare beskrivit så gav en enorm björk på vår gård efter för höststormarna. På väg mot marken drog den med sig tre asptoppar, en ädelgran, en mindre tall och en halv rönn. Nästan hela weekenden gick åt till att röja upp efter det magplasket.

Kaadettu pihta

Och inte nog med det. Bettet på motorsågen var inte tillräckligt långt för rå på den tjocka björkstammen. Det betyder att vi inom kort och med lite hävare don får ta oss an stammen. Ja, i praktiken är det nån annan som kommer att såga upp stammen.

Metsurin jalat

Trots weekendens snöslask och plotter var det skönt att fira veckoslutet ute på landet. Vi var dödströtta efter allt skogsarbete, men redan under arbetets gång började vi inse möjligheterna med den delen av gården som vi röjde. Kanske ännu i vår kommer vi att röja ytterligare. Avsikten är att öppna upp landskapet, göra det lite mera parklikt. Eventuellt anlägger vi en smal gräsmatta som slingrar sig fram mot bäcken och bastun, samt planterar rhododendron. Och det bästa är att vi kan göra precis som vi vill. Eller låta bli.

Inga kommentarer: