10.2.07

Vinterfröjder

Pieni polku

Vi tog oss ut till torpet idag. Det var perfekt vinterväder med solsken och sisådär 17 minusgrader. Då vi närmade oss torpet insåg vi att grannen som plogar vägen fram till torpet ännu inte hunnit göra det. Men med sådär 10 cm snö så körde vi på ändå.

Och körde gjorde vi tills vi körde fast. Ett par gånger backade vi och tog fart. Lite längre kom vi varje gång, men var till slut ändå tvungna att plumsa genom snön fram till torpet för att hämta några spadar. Och just som vi skyfflat undan all snö kommer grannen med traktorn för att ploga vår väg. Livet på landet!

Men vi var glada att vara framme. Med oss hade vi två kompisar som kört bakom oss i sin skåbil lastad med en gammal skänk. Egentligen är det en skänk med två lite högre skåp på var sida samt en liten spegel ovanför själva skänken. Möbeln innehåller nu våra kärl.

Vi stannade inte särskilt länge eftersom storstugan var kall. Vi försökte elda lite, men det hade nog inte blivit ordentligt varmt förrän på kvällen. Jag gick husesyn med kompisarna samtidigt som min sambo värmde den medhavda kålsoppan. Och medan jag såg till att det fanns mat för våra småfåglar fick vi trädgårdsgången skottad.

Inga kommentarer: