2.12.07

Size matters

Den kyrkliga samfälligheten i Åbo och St. Karins utmanar sina kolleger i rikets huvudstad till en pisstävling. Istället för pisshål i snön är det julgranens storlek som avgör. Den finskspråkiga församlingsinformatören i Åbo skröt tidigare i veckan i en av dagstidningarna om hur granen framför Åbo domkyrka är större än den som står på Senatstorget i Helsingfors. Skadeglädjen i informatörens kommentarer lyser lika klart som ljustornet ovanför Stockmanns varuhus.

Vad kan man annat säga än att, size matters! Åtminstone för församlingsbor i den forna huvudstaden. Även om jag som lekman inte alltid förstår hur man tänker inom kyrkan är den här pisstävlingen säkert just den hippa och människonära verksamhet som kyrkan ska syssla med för att vara attraktiv för vårt sekulariserade och hedniska folk.

Allt folk kommer utan tvekan att vallfärda till skvären utanför Åbo domkyrka för att ta del av julens under.

4 kommentarer:

HTHB sa...

Loistavasti kirjoitettu! LOL! ;)

Anonym sa...

Världen är full av "små själar" och i Åbo finns tydligen en som dessutom gärna manifesterar sig i media......

KSV-gruppen i Lypa sa...

Haha. Jag minns så väl hur det lät när Hartwallarenan skulle byggas. Åboblaskan Turkulainen kokade av harm över "den nuvarande huvudstadens" fräckhet att bygga en hall som var större än någonting i "den ursprungliga huvudstaden". Men sedan räknade de ut att Elyséearenan faktiskt har fler toaletter per tillåtet antal besökare än Hartwallarenan, så där fick helsingforsarna sig allt! Minsann!

Anonym sa...

Maja, LOL! :D