6.1.08

Tjugondag Knut?

Knut har namnsdag här i Finland på trettondag jul medan han får vänta till tjugondag jul i Sverige för att få sitt namnsdagskaffe. Nå, det är i varje fall Knut som kör julen ut, fast hemma hos oss var det Elmer och Helmer som tog en liten tjuvstart. Och här är det trettondag som gäller, medan man i Sverige (uppenbarligen för att öka kyrkans inflytande) i något skede ville förlänga julhelgen och flyttade julens slut till tjugondag.

Jag hade i år ett litet förvaringsproblem eftersom kartongen som hyst alla julprydnader gav upp kontraktet. Men jag inledde med att samla alla tomtar, renar, bollar och bockar på matsalsbordet och packade sedan ner dessa i små kartonger som fick plats på piphyllan av ett väggfast skåp i hallen. Nästa gång befrias de ur sina trånga kartonger om elva månader.

Loppiainen

English language summary: Christmas has been boxed up. All santas, elves and reindeer get a last taste of freedom (above) before being

PS. Vi har ute på torpet hela helgen och körde hem genom snöyra. Veckoslutet var händelserikt, men lite mer om det senare.

1 kommentar:

HTHB sa...

Du blev utmanad! Kolla min blog! :)